> Que surtin ells

També és cert però, que els responsables del programa han negat reiteradament l’homosexualitat d’aquesta parella nascuda a finals dels seixanta. Són asexuals, afirmen, només bons amics. Però el rumor ja és a la xarxa i desmentir-lo és donar-li joc. L’any passat la Comissió nacional de defensa de la moral ucraïnesa denunciava que Bob Esponja era gay, un producte televisiu pensat per destruïr la família i fomentar el vici. Els Teletubbies també van ser objecte de diferents polèmiques arreu del món, sobretot als Estats Units, per l’amenaça que representava el caràcter afeminat d’un dels personatges; era de color lila, duia un triangle invertit al cap i una bossa de mà. Fins i tot la Comissió Europea va haver de parar els peus a la Defensora del menor polonesa quan volia endegar una investigació per aclarir-ne l’orientació sexual; com si una o altra fos nociva, vaja. La sexualitat d’Astèrix i Obèlix es tracta en alguns llibres on s’enamoren de dones que no els convenen; trames circumstancials per esvaïr dubtes sobre la seva virilitat hetero. Els debats respecte la sexualitat de Batman per contra, insinuacions d’abusos sobre Robin incloses, es remunten als anys cinquanta i encara corre la tinta. 

Els personatges infantils són, si els analitzem, estranys, contradictoris, inversemblants i increïbles. Espinete era un porc espí gegant de color rosa que anava tot el dia despullat i es posava el pijama per anar a dormir. Tots els herois dels còmics infantils són uns psicòpates inadaptats i solitaris, incapaços de tirar endavant relacions humanes lliures i sinceres; per molt heterosexuals que siguin no són models gaire saludables. Hi ha persones amb l’estranya capacitat de gestar en la seva ment associacions d’idees delirants; això no seria problemàtic si enlloc de salvar la moral col·lectiva es dediquessin a escriure teatre de l’absurd. S’ha de ser molt paranòic per sospitar una relació inconscient de causa-efecte entre els dibuixos animats infantils i l’orientació sexual en l’edat adulta.

Si els personatges infantils tenen sexualitat, a mi que m’expliquin la dels Barrufets; centenars de mascles per una sola femella és una proporció més aviat inquietant.